WooBow - GENOMINEERD

              

Inschrijver

naam: Ruud Davidse
   
Titel inzending: WooBow
   
Onderwijsinstelling  
Naam: Hout en meubileringcollege Amsterdam
Studierichting: Ontwerpen
Afstudeerrichting: Ontwerpen
Studiejaar: 2009/2010
Betrokken vakdocent: Erik Groenhout
   
Contactinfo inzender  
E-mail: ruuddavidse@hotmail.com

Het project

Woobow Kruk
Deze kruk is opgebouwd uit lagen berkenmultiplex afgewisseld met lagen celrubber ‘zwart’. De kruk heeft een massief uiterlijk in de vorm van een ‘diabolo’. Doordat er gebruik is gemaakt van deze twee soorten materialen kan de kruk bewegen. De veerheid is te vergelijken met het zitten op een skippybal.
De kruk is grotendeels hol van binnen, dit is gedaan om het gewicht te reduceren maar juist ook door het materiaal gebruik te verminderen. Op deze manier kan ik reststukken die bij de grote ringen overblijven weer gebruiken in het midden van de kruk.
De zitting is uitgeschuurd zodat de lagen van het berkenmultiplex er nadrukkelijk uitspringen.
De volledige afwerking is gedaan met olie.

Motivatie

De WooBow is een vernieuwend zitervaring voor iedereen. Als je het ding ziet staan zal je niet verwachten dat hij zo veerkrachtig is.
Buiten dat de Woobow functioneel is. Is de vormgeving ook erg vooruitstrevend. Mede hierdoor is het materiaal gebruik en het gewicht van de kruk sterk gereduceerd.
Mede door al deze factoren en het gebruik van verschillende materialen zoals celrubber gecombineerd met het berkenmultiplex vind ik dat het challengegehalte vrij hoog licht. Daarom vind ik dat juist de WooBow het verdiend om deze wedstrijd te winnen.

NB: op de foto's rust copyright disclaimer